Student Experience breidt beheerportefeuille uit met 750 studentenwoningen in Leiden

Student Experience heeft een beheerovereenkomst gesloten met Yisheng Development voor het beheer van 750 studentenwoningen inclusief 150 short-stay woningen voor een nieuw deel van het Campus Leiden Bio Science Park: het entreegebied. Daarnaast gaan Yisheng Development en Student Experience gezamenlijk de functie van de communitymanager uitwerken voor het managen van het entreegebied.


Johan Verweij, ceo en oprichter van Student Experience: “De uitbreiding van onze portefeuille in Leiden past binnen onze ambitie om de komende jaren door te groeien. Wij zijn trots dat wij onderdeel uitmaken van deze mooie ontwikkeling. Student Experience in Leiden is ons eerste studentencomplex buiten Amsterdam dat wij gaan beheren. Wij breiden hiermee onze portefeuille uit naar ruim 3.000 studentenwoningen en -hotelkamers.” Yisheng Development en Student Experience zijn blij met deze samenwerking. Student Experience biedt huisvesting, service, gastvrijheid, veiligheid en sfeer. Wonen bij een locatie die wordt beheert door Student Experience betekent wonen met hotelfaciliteiten waarbij de experience van de bewoner centraal staat.

Entreegebied
Na een uitgebreide selectieprocedure hebben de Universiteit Leiden en de gemeente Leiden Yisheng Development gekozen voor de ontwikkeling van het entreegebied, een nieuw deel van de Campus Leiden Bio Science Park. In het nieuwe entreegebied rond het Universitair Sportcentrum komen huurwoningen, winkels, horeca en andere collectieve voorzieningen. Belangrijk onderdeel van het project is de vorming van een gemeenschap van studenten, bewoners en bedrijven op de campus. Deze ambitie komt voort uit het masterplan van universiteit en gemeente voor de verdere ontwikkeling van het Leiden Bio Science Park. De gemeenschap ontstaat door toevoeging van collectieve ruimtes, voor binnen en buiten. Het entreegebied wordt autoluw, met voetgangers en fietsers als hoofdgebruikers.

Naar verwachting zal Student Experience in Leiden in 2022 haar deuren openen.

 

terug naar overzicht
Ondertekening beheerovereenkomst Student Experience en Yisheng Development Ondertekening beheerovereenkomst Student Experience en Yisheng Development Ondertekening beheerovereenkomst Student Experience en Yisheng Development